Two Plus Two Older Archives  

Go Back   Two Plus Two Older Archives > Internet Gambling > Internet Gambling

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-28-2005, 01:53 PM
Mike Haven Mike Haven is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Northern Ireland
Posts: 2,288
Default How do they know?

I was asking Pokerchamps how to change the backs of their cards, as, twice, I had missed seeing players still in the hand while I was multi-tabling. I think their cards blend into their table too much.

They told me that, "our system reports show that your RAM might not be enough to run so many applications/windows at the same time."

When I asked them how much RAM I have they said, "You have 384 RAM in your computer and the minimum of RAM required these days to run online gaming is 512. This will help you go through the 5 tables quicker."

How do they know this? Do all the sites know this sort of stuff about our computer systems?
Reply With Quote
  #2  
Old 12-28-2005, 01:59 PM
DrSavage DrSavage is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Brooklyn
Posts: 634
Default Re: How do they know?

They typically know way more than that, including applications you have running on your computer at any given point, applications you have installed, all of your hardware etc.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-28-2005, 02:14 PM
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: How do they know?

That's funny, I was 10 tabling party on 256ram for a month and a half.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-28-2005, 02:21 PM
jb9 jb9 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 136
Default Re: How do they know?

I think their software asks your computer to tell them about itself, and it does...
Reply With Quote
  #5  
Old 12-28-2005, 02:42 PM
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: How do they know?

[ QUOTE ]
I think their software asks your computer to tell them about itself, and it does...

[/ QUOTE ]

That's it, I'm never letting my computer go out drinking with any poker software ever again.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-28-2005, 02:32 PM
MicroBob MicroBob is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: memphis
Posts: 1,245
Default Re: How do they know?

Additionally...how can they not tell the difference between "HOW do you know?" and "WHAT do you know?"


Mike is asking, "Hey...how can you see that?"
And they say, "You have 386 RAM" which very obviously is not answering the question he was asking.


Are these C/S reps at some poker sites intentionally obtuse?
Reply With Quote
  #7  
Old 12-28-2005, 02:45 PM
Rudbaeck Rudbaeck is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Sweden
Posts: 555
Default Re: How do they know?

They might very well be violating national law in many domicilies by gathering this type of data without asking for permission. I know Blizzard North had to remove that spyware from their Diablo II patches long ago due to pressure from several EU countries.
Reply With Quote
  #8  
Old 12-28-2005, 02:51 PM
Sniper Sniper is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 704
Default Re: How do they know?

[ QUOTE ]
They might very well be violating national law in many domicilies by gathering this type of data without asking for permission. I know Blizzard North had to remove that spyware from their Diablo II patches long ago due to pressure from several EU countries.

[/ QUOTE ]

You specifically agree to their doing this in the T&C!
Reply With Quote
  #9  
Old 12-28-2005, 04:57 PM
Pokeraddict Pokeraddict is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 91
Default Re: How do they know?

This is also a part of their troubleshooting. When you email them "This feature does not work" they can look at logs and know why. It too bad some rooms dont seem to use this though and cant fix their software issues.
Reply With Quote
  #10  
Old 12-28-2005, 06:07 PM
daryn daryn is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Boston, MA
Posts: 2,759
Default Re: How do they know?

[ QUOTE ]
Additionally...how can they not tell the difference between "HOW do you know?" and "WHAT do you know?"


Mike is asking, "Hey...how can you see that?"
And they say, "You have 386 RAM" which very obviously is not answering the question he was asking.


Are these C/S reps at some poker sites intentionally obtuse?

[/ QUOTE ]

huh?

[ QUOTE ]
When I asked them how much RAM I have they said, "You have 384 RAM in your computer and the minimum of RAM required these days to run online gaming is 512.

[/ QUOTE ]
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.